Lajme

Vjen lajmi i super pritur nga mjeku shqiptar: Koronavirusi do largohet shpejt, ja përse

Janë disa studime që në javët e fundit po tregojnë se virusi SARS-CoV-2, burimi i pandemisë që shkakton sëmundjen COVID-19, po kryen disa muta cione që e bëjnë atë më ag resiv për sa i përket infektimit por me një fuqi vra sëse më të ulët se në fillimet e tij.

Sipas epidemiologut Ilir Alimehmeti, kjo është diçka e natyrshme dhe që pritej. “Si viruset e tjera, kur fillimisht përhapet në popullatë fillon e përshtatet, sepse po u bë shumë vra star duke zh dukur bartësin, pra njeriun, si rrjedhojë do të v rasë edhe veten. Është logjikë e thjeshtë e ndjekur nga çdo virus. Ky proces ndodh në fazën e parë, më pas kur ngihen mbrojtjet natyrore ose përmes vaksinës viruset kanë tendencë të kryejnë mu tacione, pra nuk ka asnjë lloj çudie, thjesht po presim këtë fazë”.

“Studimi tregon se ka patur një mutacion me formatin e G-614, forma e re e virusit, që bën që domeni që lidhet me receptorët qelizore është më i ekspozuar, diçka që e bën të rritet mundësia e transmetimit, por e bën edhe me të sulmueshëm nga antikorpet, duke dhënë simptoma më të lehta.

Back to top button