Lajme

Vuçiç po Vajton: Do të l’uftojmë për Kosovën, por një duhet ta dini se ata jan…

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç është zotuar se do “lu ftojë” për Kosovën, por ka paralajmëruar se nuk do të ketë zgjidhje fatlume për Serbinë.

“Nuk është detyrë e presidentit të Serbisë të mash trojë njerëzit. Do të ketë përpjekje për të zgjidhur gjërat gjatë vitit të ardhshëm, por nuk dihet nëse do të zgjidhen”, ka deklaruar Vuçiç gjatë një interviste dhënë të shtunën (6 qershor) për televizionin serb “Prva”.

Vuçiç theksoi se nuk mund të pritet që fuqitë e mëdha botërore do të ndryshojnë qendrimin e vet për pavarësinë e Kosovës dhe as qëndrimin që nuk ka ndryshim të kufijve me Kosovën.

“Para nesh i kemi gjashtë muaj lu ftë të vështirë politike për interesat tona kombëtare në Kosovë dhe Metohi dhe për të drejtat e njerëzve tanë atje”, tha Vuçiç.

Back to top button