Lajme

Vuçiq popullit Serb, Një duhet ta dini se nëse nuk e njohim Kosovën s’ka BE për ne!

Gjykata Ndërkombëtare me vendimin për Kosovën na vuri në situatë të rë ndë, shkruan “B92”.

“Ia dolëm të mbajmë Serbinë si vend për respekt dhe që përmbush obligimet ndërkombëtare” dhe të mbr ojmë interesat kombëtare“ ka thënë ai duke nënvizuar se “Ne mendojmë se ajo është Serbi e ata se Kosova është e pavarur”.

Vuçiq potencoi se”Nëse më pyesni a jam optimist për gjetjen e një kompromisi” – nuk jam”, por “Nuk ka dyshim se pa zgjidhjen e çështjes së Kosovës, Serbia nuk do të bëhet pjesë e BE-së dhe porosia është e qartë.

“Nëse pyesni cila është zgjidhja, po dëgjoj se nuk ka ndryshim të kufijve, ata presin që dikush në Serbi të thotë se ajo nuk është Serbi, të heqim dorë për të na rra hur krahët” tha ai.

Back to top button